Trænere hos Stald Rita

Troels Andersen

Troels Andersen (f. 1980) har været træner i det svenske i mange år, og er af Stald Ritas forholdsvise nye trænere.

Med hjemmebane på Gävle driver Troels Andersen sin stald, hvor Stald Rita har fem heste i træning. Det er D D’s Redemption, Eldorado, Gilmore Trot, Homeland Pellini samt La Bellissima Boko.

Erik Bondo

Erik Bondo er danskfødt, men finsk gift. Fynboen slog sig ned træner i Italien for mange år siden. Faktisk har danskeren været i støvlelandet siden 1992, og har desuden haft en filial i Frankrig de senere år.

Den dansk/italiensk træner har fejret flere triumfer på den internationale scene, men det er også blevet til en storsejr i hans fødeland. I 2008 stod har således bag træningen af Copenhagen Cup-vinderen Ghibellino.

På nuværende tidspunkt har Erik Bondo hele tre heste i træning for Stald Rita. Det drejer sig om Grand Art, If I Tell You og Journey Of Dream, der alle er født og opdrættet i det franske.

Flemming Jensen

Flemming Jensen (f. 1961) har været selvstændig træner siden 1. maj 1994, og har haft hjemmebane i mange år i Aalborg, men der har også været en afstikker til Axevalla-banen i Sverige.

Det er blevet til et væld af storløbssejre for “Ismanden”. Højdepunkterne nok de to derby-sejre med henholdsvis Esterel Sunset (2001) og Okay Bee (2010). Desuden årets træner i Danmark i seks år.

På nuværende tidspunkt har Flemming Jensen en hest i træning for Stald Rita. Det drejer sig om Dansk Trav Kriterium 2020-toeren Fossa, som Stald Rita overtog i november 2020, og som også har været i træning hos Gordon Dahl.

Jarmo Niskanen

Jarmo Niskanen (f. 1962) valgte i 1994, at flå teltpælene op fra det svenske med kursen mod Frankrig. Niskanen blev fire år senere træner i det franske, hvor han i dag driver sin stald fra træningscampen Grosbois i Paris.

Niskanen har haft flere spændende heste i træning og oplevede i 2020, at have Earl Simon med i det svenske Elitlopp. Efter sejr i forsøget blev Earl Simon desværre diskvalificeret for tredjepladsen for træning i finalen.

På nuværende tidspunkt har Jarmo Niskanen, der tidligere har haft flere heste i træning for Stald Rita, en enkelt hest for Rita og Jørgen Jensen. Det drejer sig om den franskfødte hoppe Ingentia Prima.

René Jonassen

René Jonassen (f. 1969) er, som mange andre travtrænere, også “arveligt belastet”, som søn af amatørkusken Kaj A. Jonassen. Efter et praktikophold hos Arvid Olsen i 10. klasse, var “Jonas” ikke længere i tvivl: Han ville være travtræner!

Efter skolen fik “Jonas” i 1985 job som staldmand hos Arvid Olsen, hvor han var i 14 år. Det blev blandt andet til tre landschampionater for jockeyer (1997-99) samt et par jockeychampionater på Skovbo og NFT. Han vandt desuden Fini Els Jockeymesterskab.

Det blev til ca. 160 sejre som jockey inden René Jonassen d. 1. januar 2000 tog springet og startede som selvstændig med stald på Skovbo.

På nuværende tidspunkt har René Jonassen en hest i træning for Stald Rita. Det drejer sig om toårige Hekla.