Trænere hos Stald Rita

Sandra Luomala

Sandra Luomala (f. 1982) har heller ikke travsporten fra fremmede. Således har hendes far Kai K. Luomala været træner i 30 år. I de senere år har Sandra Luomala været en del af faderen trænerforretning på Eskilstuna.

Forinden havde Sandra Luomala også arbejdet for flere af de største svenske trænere. Stig H. Johansson, Daniel Redén og Stefan Melander. Den 1. januar 2019 valgte den svenske pige således at åbne egen forretning.

Med base på Eskilstuna driver Sandra Luomala sin stald, hvor Stald Rita har syv heste. Det er D D’s Redemption, Eldorado, Gilmore Trot, Homeland Pellini, Katrionalemayroks, Järvsö Olav og La Bellissima Boko.

Erik Bondo

Erik Bondo er danskfødt, men finsk gift. Fynboen slog sig ned træner i Italien for mange år siden. Faktisk har danskeren været i støvlelandet siden 1992, og har desuden haft en filial i Frankrig de senere år.

Den dansk/italiensk træner har fejret flere triumfer på den internationale scene, men det er også blevet til en storsejr i hans fødeland. I 2008 stod har således bag træningen af Copenhagen Cup-vinderen Ghibellino.

På nuværende tidspunkt har Erik Bondo hele tre heste i træning for Stald Rita. Det drejer sig om Grand Art, Holmes samt If I Tell You, der alle er født og opdrættet i det franske.

Flemming Jensen

Flemming Jensen (f. 1961) har været selvstændig træner siden 1. maj 1994, og har haft hjemmebane i mange år i Aalborg, men der har også været en afstikker til Axevalla-banen i Sverige.

Det er blevet til et væld af storløbssejre for “Ismanden”. Højdepunkterne nok de to derby-sejre med henholdsvis Esterel Sunset (2001) og Okay Bee (2010). Desuden årets træner i Danmark i seks år.

På nuværende tidspunkt har Flemming Jensen en hest i træning for Stald Rita. Det drejer sig om Dansk Trav Kriterium 2020-toeren Fossa, som Stald Rita overtog i november 2020, og som også har været i træning hos Gordon Dahl.

Jarmo Niskanen

Jarmo Niskanen (f. 1962) valgte i 1994, at flå teltpælene op fra det svenske med kursen mod Frankrig. Niskanen blev fire år senere træner i det franske, hvor han i dag driver sin stald fra træningscampen Grosbois i Paris.

Niskanen har haft flere spændende heste i træning og oplevede i 2020, at have Earl Simon med i det svenske Elitlopp. Efter sejr i forsøget blev Earl Simon desværre diskvalificeret for tredjepladsen for træning i finalen.

På nuværende tidspunkt har Jarmo Niskanen, der tidligere har haft flere heste i træning for Stald Rita, en enkelt hest for Rita og Jørgen Jensen. Det drejer sig om den franskfødte hoppe Ingentia Prima.