Det er for en engageret hesteejer trist at følge debatten om den diskvalificerede travhest Balder, som gik glip af deltagelsen i travsportens største løb, Derbyet.

Korruption er et stærkt ord. Men for nogle svært at undgå, når sporten tillader brugen af dommere, som gerne må have et ejerforhold til en travhest og følgeligt en vis tilknytning til samme hests træner. Særdeles når begrundelsen for at bruge helt uafhængige dommere er et spørgsmål om økonomi.

Jeg har gennem årene adskillige gange diskuteret dette problem med trænere og kuske, men som af hensyn til deres levebrød ikke tør stå frem med deres lignende kritik. Havde det været min hest og jeg selv havde været istand til at vurdere at det var en fejldom, ja så havde det været min sidste dag i dansk travsport. Netop fordi DER ALDRIG MÅ VÆRE TVIVL OM DOMMERNES UAFHÆNGIGHED.

Det næste problem, som er meget enkelt at løse. Det må ikke være tilladt for en kusk at køre en anden træners hest, hvis kusken selv har en hest med i samme løb. Det være sig en hest, som han har i træning og ligeledes en hest, som vedkommende er helt eller delvis ejer af.

I Sverige og Frankrig er det påbudt at træneren, som kusk, altid skal køre en hest, som han er helt eller delvist ejer af uanset han måske har en bedre egen trænet hest, men med en anden ejer i samme løb. Ligeledes er det ikke tilladt i samme løb,  at køre en anden træners hest, hvis vedkommende selv har en egen trænet hest med.

Når udenlansk travpresse skriver korruption i Dansk Travsport, så er det et alvorligt problem, som DTC må tage officiel stilling til.

Jørgen Jensen