I disse dage er en langsom kvælning af Dansk Hestesport nu sat i scene. Det betyder at en masse mennesker mister deres udkommende, nogle heste vil blive solgt og andre vil blive slagtet.

Staten mister skatteindtægter fra dem, som ikke kan finde andet arbejde og de må så på en overførselsindkomst (husk at mange er ufaglærte)

Danske Spil mister spilomsætning og derved indtægter. Samtidig er det naivt at tro at spillet på heste går over til Lottospillet (det tror Danske Spil. Man har i hvert fald ikke udtrykt bekymring for mindre spil på heste). Spil på heste er et videnspil, spil på Lotto er et spil på rent held.

Pensionister og skolesøgende er socialt engagerede i sporten. Et travtræningscenter er et socialt samlingssted. For nogle er omgangen med heste været et helt liv.

Når samtlige partier er gået ind for at beskære hestesporten så VOLDSOMT, som det er tilfældet, så har politikerne ikke haft det korrekte beslutningsgrundlag og på nogle punkter blevet vildledt. Selv frigørelse af spillet fra Danske Spil løser ikke her og nu de kommende økonomiske problemer. At danne et fælles Nordisk Spilleselskab kan tidligst komme i gang i 2018 og til den tid er sporten død (Læs: Banelukninger, mindre hestehold o.s.v.) HFFs 42 mill. kan så passende bruges til en krans og resten kan man forære til DGI, som har ført en UHØRT krig mod Dansk Hestesport for simpelthen at få os lukket. Jeg har aldrig tidligere oplevet en sportsorganisation føre en lignende hetz mod en anden.

Så må vi ikke glemme at rette en tak til DTCs bestyrelse for den forgæves indsats, der er lagt for dagen. Jeg mener at huske den afgåede formand udtale at nu var det slut med de 4 daglige timer i travets tjeneste (Gud ved hvad han har brugt dem til). Hvad har den administrative ledelse foretaget sig de sidste mange år ?. Ledelsen af Dansk Hestevæddeløb har i den grad manglet gennemslagskraft.

Havde man, som f.eks. i Sverige, plejet omgang med politikere, ja haft dem med i diverse bestyrelser, så havde sporten haft folk der kunne tale vores sag på Christiansborg. Jeg har gennem årene gang på gang oplevet den indstilling, at når det nu har gået godt de sidste 5 år, så går det også godt de næste 5år. Visionerne for fremtiden har manglet.

Nu må sportens ansvarlige sidde med RØDE ører, men jeg er bange for at de ikke selv kan se at de har svigtet en hel sport og allerværst svigtet de mange berørte mennesker.

Jeg sidder i skrivende stund og er både rasende men også meget trist til mode. Jeg kan selvfølgelig altid begynde at lære at spille golf, men det kan ikk erstatte en varm og levende travhest og samværet med sportens folk.

Jeg håber inderligt, der kan findes en løsning med f.eks et ekstraordinært beløb, der holder gang i sporten, indtil et fælles Nordisk Spilleselskab er søsat.

Jeg håber så inderligt det må lykkes

Stald Rita

Jørgen Jensen

PS: Til Kulturministeren, som udtaler at hun ikke lukker baner, men det har hendes 3 (ud af 5 ) medlemmer i HFF. Nedsæt præmierne i stedet, stop vedligeholdesen af banerne, som så bliver mindre attraktive for nye gæster. Lige meget hvad man vælger er det en lukning af hestesporten, godt nok en langsom, men under alle omstændigheder en lukning.